In 2012 en 2013 heeft De vliegende kiep intensief meegewerkt aan de vernieuwde huisstijl van de Rabobank. De huisstijl is ontwikkeld door Edenspiekermann en Pingpong Design. De werkzaamheden van De vliegende kiep besloegen het vastleggen in stramienen van alle communicatiemiddelen voor de zogenoemde Communicatieshop.

Dit is een Marketing Resource Management systeem waarmee medewerkers en leveranciers van de Rabobank zelf hun communicatiemiddelen kunnen vervaardigen. Een design geschikt maken voor een managementsysteem luistert uitermate nauw. De vormgeving moet n.l. toepasbaar worden beschreven voor een software omgeving. Het resultaat is dat alle filialen de huisstijl door vergaande automatisering op de juiste wijze kunnen toepassen.

Naast de vastlegging in stramienen heeft De vliegende kiep zich eveneens beziggehouden met het beschrijven van de huisstijlregels en de uitzonderingen hierop in het huisstijlhandboek. Door de grote hoeveelheid aan middelen een zeer omvangrijke opdracht.

De Vliegende kiep was gedurende dit project wisselend onderdeel van een topteam dat vakkundig werd aangestuurd door Barbara Rutten van Designyard.

RB_Klantreis_5

RB_Dig.Nieuwsbrief

RB_Dialoogvlak

RB_Adv_VB

RB_algemeen_ad_A4