Voor Hardlopen Amsterdam ontwierp De vliegende kiep dit affiche op A0-formaat. Eenvoudig en doeltreffend. Juist het weglaten van al het overbodige maakt dit affiche sterk. Met dank aan collega ontwerper Lena Shafir die David Knappstein van Hardlopen Amsterdam en De vliegende kiep met elkaar in contact bracht. David had haast (is tenslotte een hardloper) en De vliegende kiep leverde dezelfde dag nog.

lees meer

Grafisch ontwerper Volken Beck vroeg De vliegende kiep een foto te bewerken voor het boekomslag van Moeder doen van de schrijver F. Starik. Soepkom, bestek en bord moesten verdwijnen er moest een lege geklede tafel overblijven. Door een stockfoto van een tafellaken in te monteren en deze montage te bewerken kreeg De vliegende kiep vrij snel het resultaat dat Volken voor ogen stond. Zijn klant, uitgeverij Nieuw Amsterdam, was zeer tevreden met het uiteindelijke resultaat.

lees meer

In 2012 en 2013 heeft De vliegende kiep intensief meegewerkt aan de vernieuwde huisstijl van de Rabobank. De huisstijl is ontwikkeld door Edenspiekermann en Pingpong Design. De werkzaamheden van De vliegende kiep besloegen het vastleggen in stramienen van alle communicatiemiddelen voor de zogenoemde Communicatieshop.
Dit is een Marketing Resource Management systeem waarmee medewerkers en leveranciers van de Rabobank zelf hun communicatiemiddelen kunnen vervaardigen.

lees meer

Voor het boek De mooie voedselmachine van Giulia Enders had De vliegende kiep al diverse advertenties voor de dag- en weekbladen gemaakt. Toen het boek ook in Nederland een bestseller bleek te zijn werd er ook nog een abricampagne opgezet voor alle grote NS-stations.

lees meer

Op verzoek van Barbara Rutten van Designyard is De vliegende kiep ingesprongen tijdens de eindfase van de productie van de product-catalogus van Forbo Krommenie. Opdracht: alle correcties en last minute aanpassingen uitvoeren en zorgen voor perfecte pdf-files voor de drukker. Een uitdaging. Ruim 300 pagina’s met meer dan duizend foto’s en illustraties. Het resultaat mag er zijn.

lees meer

Voor Joost Bakker van Scicomvisuals heeft De vliegende kiep de vormgeving en de productie verzorgd van een brochure voor het Dutch complement symposium 2014.

lees meer

Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Commerciële Communicatie (SWOCC) doet fundamenteel wetenschappelijk onderzoek op het gebied van merken en communicatie. Deze kennis maakt SWOCC toegankelijk voor de praktijk, bijvoorbeeld door het uitbrengen van publicaties. De vliegende kiep heeft er door de jaren heen vele van mogen opmaken.

lees meer

Creative Europe Desk NL is een organisatie die adviezen geeft over Europese subsidies voor cultuur, media en erfgoed. Voor MEDIA verzorgt De vliegende kiep jaarlijks het ontwerp en de productie van het financieel verslag.

lees meer

De vliegende kiep werkt al jaren regelmatig samen met Volken Beck. Volken is een veelgevraagd grafisch ontwerper en een specialist op het gebied van boekomslagen. Het beeldmateriaal voor de omslagen waar de keus op is gevallen is echter niet altijd geschikt om het resultaat te geven wat hij voor ogen heeft. De vliegende kiep is zeer bedreven in Photoshop. Beeldbewerking en retouche heeft hij goed in de vingers. Zo is De Vliegende kiep weer veelgevraagd door Volken. Hiernaast een voorbeeld.

lees meer

Voor de theatervoorstelling Braeck! ontwierp De vliegende kiep een poster en een flyer. Dezelfde aankondiging is ook online in gebruik. Een animated gif benadrukt daar het theatrale aspect extra door de verspringende kleuren van tekst.

lees meer